Ves al contingut principal

El benefici principal d’un procés d'independència

No sabem per on anirà el "procés", però sí que podem dir que ha servit per treure tots els casos de corrupció que l’estat espanyol coneixia/permetia a Catalunya, i que va anar deixant fer amb connivència —per interessos comuns—, fins que va tenir la necessitat estratègica de treure’ls a la llum. Podem dir doncs, amb força seguretat, que ja no els queda res per treure (si no fos així, ho farien servir com a arma ara mateix), i això dubto que puguin dir-ho a cap altre lloc.
Ara ja és manifest que ens han robat, i molt. La principal víctima del procés ha estat la innocència amb la que durant tres dècades s’ha mantingut a Convergència al poder –o bé seient a la dreta del poder. Si el procés es desinfla és sense cap dubte degut als casos de corrupció d’aquest partit, que han generat decepció i desengany en milers de persones. Ja ho dèiem, “Que pagui Pujol”, quan ens miràveu malament. El temps ens ha donat la raó.
També és evident que si sortissin a la llum tots els casos que s’amaguen arreu no estaríem pas tan allunyats de la mitjana. M’agradaria que hi hagués un procés similar al País Vasc, ni que fos perquè l’estat espanyol tragués a la llum tota la corrupció del PNV aquestes dècades. Això, però, és impossible ara mateix.
Mentre el PNV segueixi essent peça clau per al PP, podran seguir venent el seu mantra “aquí no hi ha corrupció”. Els casos que es coneixen són prou elevats com per desmentir per sí mateixos aquesta afirmació, però a Euskadi les veus que els denuncien són marginades i menystingudes, no fos cas que el famós “oasis basc”, el mite que han construit els mitjans de comunicació, se’ls fonés a les mans.
Tothom sap que el PNV no ha estat mai independentista i l’exemple de Convergència segur que els fa tirar encara més enrere, malgrat que tampoc calia. Ara és clar que Euskadi necessita Espanya més que mai: creixement vegetatiu negatiu (el gran problema que converteixen en un èxit de gestió pel baix atur que comporta), superàvit fiscal de milers de milions cada any, jubilats bascos cobrant de la caixa única de la seguretat social… tot això des de fa dècades.
En definitiva, i tornant a Catalunya, estem vivint una aventura que ningú sap per on anirà ni com acabarà, però que només per l’efecte neteja ja ha valgut la pena.
Seria genial que hi hagués un procés d’independència a cada nació, i també a cada regió de l’estat espanyol, que tingués com a colofó final un procés independentista del poble espanyol per deslliurar-se del govern espanyol i de tots els processos de robatori de diner públic que han mantingut en paral·lel en connivència amb les respectives burgesies locals.

Comentaris